Definita cuvantului imputa
IMPUTÁ, impút, vb. I. Tranz. și refl. impers. 1. A (i se) reproșa, a (i se) atribui cuiva fapte, atitudini, gesturi nepotrivite, condamnabile. 2. A face pe cineva răspunzător de o pagubă adusă unei instituții, întreprinderi (unde lucrează), obligându-l la despăgubiri. – Din fr. imputer, lat. imputare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu imputa
MACHETÁ vb. tr. a realiza o machetă. (< it. macchettare) Vezi definitia »
CEUTA [θeuta], oraș în NV Africii, pe terit. Marocului; 18,5 km2; 67,2 mii loc. (1988); port de tranzit și de pescuit la M. Mediterană. Zăcăminte de antimoniu. Șantiere navale. Întreprinderi ale ind. ușoare și alim. Posesiune spaniolă (Plazas de Soberania), aparținînd ad-tiv de prov. Cadiz. Vezi definitia »
LAMENTÁ, lamentez, vb. I. Refl. A se plânge (în mod zgomotos și adesea exagerat) de cineva sau de ceva; a se tângui, a se jeli. – Din fr. lamenter, lat. lamentari. Vezi definitia »
Dreapta în geometria euclidiană (clasele I-XII) este o noțiune fundamentală, adica o noțiune care nu are definiție. Ea este caracterizată prin câteva proprietăți introduse prin axiome. În geometria euclidiană ea este reprezentată material printr-o linie dreaptă. În alte geometrii, este interesant de știut că dreapta nu este reprezentata printr-o linie dreaptă. De exemplu, în geometria riemanniană, planul este o sferă din geometria euclidiana, iar dreapta este un cerc ecuatorial al acestei sfere. ...?????? Vezi definitia »
ASFALTÁ vb. tr. a acoperi cu asfalt. (< fr. asphalter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z