Definita cuvantului agrotehnic
AGROTÉHNIC, -Ă, agrotehnici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Știință care se ocupă cu relațiile dintre factorii de vegetație, sol și plantele cultivate. ♦ Totalitatea procedeelor tehnice de cultivare a unei plante agricole. 2. Adj. Care aparține agrotehnicii (1), care se referă la agrotehnică. – Din (1) rus. agrotehnika, (2) agro- + tehnic (după rus. agrotehniceskii).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu agrotehnic
DIABÉTIC, -Ă, diabetici, -ce, adj., s. m. și f. 1. Adj. Caracteristic diabetului; de natura diabetului. 2. S. m. și f., adj. (Persoană) care suferă de diabet. [Pr.: di-a-] – Din fr. diabétique. Vezi definitia »
FITOTRÓFIC, -Ă adj. (despre plante) cu nutriție autotrofă. (< fr. phytotrophique) Vezi definitia »
ALOPÁTRIC, -Ă adj. (despre specii, populații) cu areal distinct. (< fr. allopatrique) Vezi definitia »
POLIFÓNIC, -Ă, -polifonici, -ce, adj. Care se referă la polifonie, care ține de polifonie, bazat pe polifonie. – Din fr. polyphonique. Vezi definitia »
METAFÍZIC, -Ă I. adj. referitor la metafizică. II. s. f. 1. parte a filozofiei idealiste, având ca obiect fenomenele care nu pot fi percepute prin simțuri, care depășesc cadrul experienței. 2. metodă de cunoaștere, opusă dialecticii, care consideră fenomenele izolate unele de altele și imuabile, concepe dezvoltarea ca un simplu proces de creștere și neagă contradicțiile interne ale fenomenelor. (< fr. métaphysique, /II/, lat. metaphysica, gr. metaphysiki, germ. Metaphysik) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z