Definita cuvantului incident
INCIDÉNT, -Ă, incidenți, -te, s. n., adj. I. S. n. 1. Întâmplare neașteptată (și neplăcută) care apare în desfășurarea unei acțiuni. ◊ Incident de frontieră = ciocnire armată între forțele grănicerești a două state vecine. ♦ Greutate, dificultate. 2. Obiecție (secundară și neașteptată) ridicată în cursul unui proces de una dintre părți. II. Adj. 1. (Despre cuvinte sau propoziții) Care este intercalat între părțile unei propoziții sau fraze. 2. (Fiz.; în sintagma) Rază incidentă = rază de lumină care cade pe suprafața unui corp sau pe suprafața care separă două medii. – Din fr. incident.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu incident
PLATELMÍNT, platelminți, s. m. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul lat, nesegmentat, lipsit de aparat respirator și circulator, în general hermafrodiți (Plathelminthes); (și la sg.) vierme din această clasă. – Din fr. plathelminthe. Vezi definitia »
TOLERÁNT, -Ă adj. Îngăduitor, indulgent. [Cf. fr. tolérant]. Vezi definitia »
ANTIREZONÁNT, -Ă adj. care prezintă antirezonanță. (< fr. antirésonnant, engl. antiresonant) Vezi definitia »
DELIBERÁNT, -Ă adj. care deliberează. (< fr. délibérant) Vezi definitia »
CORONAMÉNT s.n. 1. Ornament care încunună un edificiu, o poartă etc. 2. Partea superioară a unui chei, a unui dig, a unui zid de sprijin etc., alcătuită de obicei din piatră cu forme geometrice regulate. 3. Totalitatea coroanelor arborilor care iau parte la alcătuirea unei păduri. [Pl. -te, -turi. / cf. fr. couronnement]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z