Definita cuvantului inconsecvent
INCONSECVÉNT, -Ă, inconsecvenți, -te, adj. Lipsit de consecvență, care își schimbă ideile, concepțiile etc.; schimbător, instabil, inconstant, nestatornic, neconsecvent. – Din fr. inconséquent, lat. inconsequens, -ntis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu inconsecvent
ROTAPRÍNT s.n. (Poligr.) Mașină mică de imprimare, la care cerneala se transmite mai întâi pe o suprafață de cauciuc intermediară și apoi pe hârtie. ♦ Sistem de imprimare monocromă cu ajutorul unei astfel de mașini. [< engl. rotaprint, cf. germ. Rotaprint(druck)]. Vezi definitia »
HALUCINÁNT, -Ă, halucinanți, -te, adj. Care provoacă halucinații; fig. care impresionează puternic; impresionant, grandios, uluitor. – Din fr. hallucinant. Vezi definitia »
WARÁNT s.n. Recipisă eliberată celui care depune mărfuri într-un doc sau într-un antrepozit și care se poate negocia ca poliță sau poate servi ca garanție pentru obținerea unui împrumut. [Pron. va-rant. / < engl., fr. warrant]. Vezi definitia »
Cuvant grecesc de origine latina aparut la romani Vezi definitia »
ATLÁNT, atlanți, s. m. 1. Statuie reprezentând un bărbat într-o atitudine de efort, folosită ca element de susținere în locul unei coloane sau ca pilastru. 2. Locuitor legendar sau fantastic al Atlantidei. – Din fr. atlante. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z