Definita cuvantului indigotier
INDIGOTIÉR, indigotieri, s. m. Numele unor arbuști și subarbuști tropicali din frunzele cărora se extrage indigoul (3). [Pr.: -ti-er] – Din fr. indigotier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu indigotier
SCRIMÉR, -Ă, scrimeri, -e, s. m. și f. Sportiv care practică scrima. – Din fr. escrimeur (după scrimă). Vezi definitia »
SPRÍNTER, -Ă, sprinteri, -e, s. m. și f. Atlet specializat în alergări pe distanțe scurte sau înzestrat cu capacitatea de a sprinta în finalul unei curse mai lungi. – Din fr., engl. sprinter. Vezi definitia »
DIPTÉR, -Ă I. adj. 1. (despre edificii antice) cu portic înconjurat de două șiruri de coloane. 2. (despre insecte) cu două aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt. II. s. n. pl. ordin de insecte, muștele și țânțarii, cu o singură pereche de aripi membranoase și o pereche de balansiere, servind pentru echilibru în timpul zborului. (< fr. diptère/s/, lat. diptera) Vezi definitia »
cofér, cofére, s.f. (reg.) 1. cofă mai mică, vas de dus mâncarea la câmp, șiștar. 2. coș în care se culeg strugurii. 3. vas în formă de lingură mare, cu coadă lungă cu care se scoate borhotul din cazanul de fabricat țuică; polonic, căuș. 3. unealtă de zidărie, căuș. Vezi definitia »
CATETÉR s. n. instrument de sondaj al canalelor organice, dintr-un tub fin din material flexibil. (< fr. cathéter, lat. catheter, gr. katheter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z