Definita cuvantului interferometru
INTERFEROMÉTRU, interferometre, s. n. Instrument optic folosit pentru determinarea unor mărimi cu ajutorul fenomenelor de interferență. ♦ Aparat pentru măsurarea vitezei de propagare a undelor sonore și ultrasonore, precum și a absorbției acestora într-un anumit mediu. – Din fr. interféromètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu interferometru
DENSIMÉTRU, densimetre, s. n. Areometru cu greutate constantă, care indică direct densitatea lichidului în care a fost cufundat. – Din fr. densimètre. Vezi definitia »
NITROMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea conținutului în oxizi de azot al unor combinații de azot. [< fr. nitromètre]. Vezi definitia »
CONIMÉTRU s. n. aparat folosit în conimetrie. (< fr. conimètre) Vezi definitia »
BALÚSTRU s. m. 1. stâlp scurt, bombat la partea inferioară, dintr-o balustradă. 2. parte laterală a capitelului ionic. 3. compas pentru trasarea circumferințelor de diametru mic. (< fr. balustre) Vezi definitia »
CREMOMÉTRU s.n. Instrument cu care se măsoară cantitatea de smântână sau de alte grăsimi din lapte. [< fr. crémomètre, cf. fr. crème – smântână, frișcă, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z