Definita cuvantului internat
INTERNÁT, internate, s. n. 1. Așezământ școlar în care elevii primesc locuință și întreținere. 2. Stagiu de practică efectuat în spitale și în clinici de studenții în medicină din ultimii ani. – Din fr. internat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu internat
RECLAMÁT, -Ă adj. Care este reclamat, revendicat. // s.m. și f. Pârât; denunțat, inculpat. [< reclama]. Vezi definitia »
ROLÁT s. n. Rolare. Mașină de rolat = mașină cu ajutorul căreia se efectuează operația tehnică de rolare. – Din rola[re] + suf. -at. Vezi definitia »
RÓSBRAT s. n. carne de vacă friptă înăbușit, cu multă ceapă. (< germ. Rostbraten) Vezi definitia »
DEFULÁT, -Ă, defulați, -te, adj. (Adesea substantival) Care a dat curs liber ideilor sau tendințelor sale refulate înainte. – V. defula. Vezi definitia »
ILUMINÁT1 s. n. Faptul de a (se) ilumina. ♦ Tehnica (producerii și a) răspândirii luminii (artificiale). ◊ Iluminat de avertizare = lumină intermitentă care se declanșează pentru a atrage atenția asupra funcționării defectuoase a unor sisteme, instalații, aparate. Iluminat de siguranță = sistem de lămpi electrice, cu generator propriu, care asigură iluminarea în cazul întreruperii alimentării prin rețeaua electrică publică. – V. ilumina. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z