Definita cuvantului interprofesional
INTERPROFESIONÁL, -Ă, interprofesionali, -e, adj. Care interesează mai multe profesiuni. ♦ Care se bazează pe transferul de tehnici și metode între două sau mai multe profesiuni. [Pr.: -si-o-] – Inter1-+profesional (după fr. interprofessionnel).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu interprofesional
VAMÁL, -Ă, vamali, -e, adj. Care aparține vămii, privitor la vamă; de vamă; care are loc la vamă, se aplică la vamă. ◊ Uniune vamală = acord încheiat între mai multe state în vederea creării unui teritoriu vamal comun (scutit de taxe pentru circulația bunurilor). – Vamă + suf. -al. Vezi definitia »
TERMINÁL, -Ă I. adj. care formează ultimul element; aflat la extremitate, la vârf. II. s. n. 1. partea terminală a unui organ, a unei instalații etc. 2. (inform.) echipament care permite introducerea datelor și citirea rezultatelor la un calculator. 3. punct final al legăturilor cu un aeroport într-un oraș; stație-terminus pentru încărcarea și descărcarea containerelor. ◊ aerogară, punct de sosire sau de plecare a pasagerilor. 4. ansamblu de rezervoare și de pompe, depozit de produse petroliere, situate la extremitatea unei pipe-line. (< fr. terminal, lat. terminalis) Vezi definitia »
SACRÁL1, -Ă, sacrali, -e, adj. (Anat.) Care ține de sacrum, privitor la sacrum; sacrat1. – Din germ. sakral. Vezi definitia »
FANÁL, fanale, s. n. (Înv.) Felinar mare. – Din fr. fanal. Vezi definitia »
TRANSPLEURÁL, -Ă adj. Care traversează pleura. [Pron. -ple-u-. / cf. fr. transpleural]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z