Definita cuvantului introducere
INTRODÚCERE, introduceri, s. f. Acțiunea de a (se) introduce și rezultatul ei. 1. Băgare, vârâre. ♦ Includere, inserare, înglobare; punere în practică. 2. Capitol al unei lucrări sau parte de la începutul ei, în care se prezintă, în linii generale, intențiile acesteia, elementele sau noțiunile fundamentale necesare înțelegerii ei; introducție. ♦ Partea de la început a unei compoziții (artistice), a unei scrisori etc. 3. Lucrare științifică în care se expun noțiunile generale, elementare sau pregătitoare ale unui domeniu de cunoștințe. – V. introduce.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu introducere
AUTOCAPTÁRE s. f. fenomen caracteristic regiunilor carstice, prin care un râu își captează propriile ape. (după fr. auto-captation) Vezi definitia »
CRUCIFÉRE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate dialipetale, cu flori care au patru petale și patru sepale în cruce. (< fr. crucifères) Vezi definitia »
ȘISTIFICÁRE s.f. (Geol.) Operația de împrăștiere în atmosfera unei mine grizutoase a unei cantități de pulbere fină de steril. [< șist + -ifica, după fr. schistification]. Vezi definitia »
TRESĂRÍRE s.f. Acțiunea de a tresări și rezultatul ei; zvâcnire. [< tresări]. Vezi definitia »
BANDÁRE (‹ it.) s. f. 1. Înclinare transversală a unei nave sub acțiunea valurilor, a vîntului etc. 2. Operațiune de diagnosticare a bolilor genetice, constînd în colorarea cromozomilor pentru evidențierea benzilor de culoare închisă și deschisă ale acestora. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z