Definita cuvantului inunda
INUNDÁ, inúnd, vb. I. Tranz. 1. (Despre ape; la pers. 3) A ieși din matcă și a se revărsa peste maluri; a acoperi o întindere de pământ (revărsându-se peste maluri); a se revărsa, a îneca, a potopi; p. ext. a pătrunde în cantitate mare într-o sondă petrolieră, într-o mină, într-o locuință. 2. A face să pătrundă o cantitate de apă într-un strat petrolifer, pentru a produce mărirea presiunii interne a zăcământului. 3. Fig. (Despre sudoare, lacrimi, lumină etc.; la pers. 3) A umple, a acoperi din abundență; a năpădi, a uda; a copleși. – Din fr. inonder, lat. inundare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu inunda
ADDA, rîu în Italia, afl. stg. al Padului, lîngă Cremona; 313 km. Izv. din E Alpilor Retici, străbate L. Como și trece prin Lecco și Lodi. Parțial navigabil. Hidrocentrale. Vezi definitia »
AULIDA, port în Grecia antică, în Beoția (E Greciei centrale), de unde a pornit, potrivit legendei, flota grecilor în războiul troian. Azi Vathy (Grecia). Vezi definitia »
ADDÉNDA s. f. inv. anexă la o lucrare, cuprinzând note, texte, diagrame etc. ♦ ~ et corrigenda = addendă prin care se și corectează greșelile dintr-o lucrare. (< lat. addenda) Vezi definitia »
DILAPIDÁ vb. I. v. delapida. Vezi definitia »
PERSUADÁ vb. tr. a convinge. (< fr. persuader) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z