Definita cuvantului invidia
INVIDIÁ, invidiez, vb. I. Tranz. 1. A fi stăpânit de invidie față de cineva, a privi cu invidie pe cineva sau reușita, bunăstarea, calitățile altuia; a pizmui. 2. A dori, a râvni, a pofti ceva ce aparține altuia. [Pr.: -di-a] – Din it. invidiare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu invidia
SIGILLÁRIA s. f. arbore fosil de mărimea lepidodendronului, dar cu trunchiul neramificat. (< lat. sigillaria, fr. sigillaire) Vezi definitia »
MITRALIÁ vb. I. tr., intr. A trage cu mitraliera (asupra unui obiectiv). [Pron. -li-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind, var. mitraia vb. I. / cf. fr. mitrailler, it. mitragliare]. Vezi definitia »
Definitia pe care o dati dreptei aici este gresita. A nu se confunda dreapta cu linia dreapta din vorbrea curenta. In plus, distanta dintre doua puncte sau lungimea segmentului care uneste doua puncte este un numar real nenegativ , egal cu un numar de unitati de lungime. Exemplu: d(A,B)=IABI=3m (adica 3 inmultit cu lungimea unui metru). Unitatea de lungime etalon in S.I. este lungimea metrului , notata cu m. Vezi definitia »
ECCLÉSIA s.f. (Ant.) Adunarea poporului la Atena. [Scris și eclezie. / < fr. ecclésia, cf. gr. ekklesia]. Vezi definitia »
RAVITALIÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A aproviziona cu alimente, materiale etc.; a ajuta. [< fr. ravitailler]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z