Definita cuvantului iranian
IRANIÁN, -Ă, iranieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Iranului sau care este originară din Iran. 2. Adj. Care aparține Iranului sau populației lui, care se referă la Iran sau la populația lui. ♦ (Substantivat, f.) Limba iraniană. ◊ Limbi iraniene = grup de limbi indo-europene vorbite în Iran și în regiunile Mării Caspice. [Pr.: -ni-an] – Din fr. iranien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu iranian
NAURÁN, -Ă, nauréni, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Nauru sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Nauru sau naurenilor (1.), privitor la insula Nauru sau la naureni, originar din Nauru. (cf. fr., engl. nauruan) Vezi definitia »
FOTOPLÁN s.n. Plan întocmit prin procedeul fotoredresării. [< fr. photoplan]. Vezi definitia »
MALIÁN, -Ă, malieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Mali. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Mali. – Din fr. malien, engl. Malian. Vezi definitia »
albaiulián (-li-an) adj. m., s. m., pl. albaiuliéni (-li-eni); adj. f. albaiuliánă, pl. albaiuliéne Vezi definitia »
ARIÁN2, -Ă, arieni, -e, s. m. și f. Denumire mai veche dată popoarelor care vorbesc limbi indo-europene. ♦ Termen folosit de rasiștii germani din timpul lui Hitler, pentru a denumi pretinsa rasă nordică superioară, pură, ai cărei reprezentanți se considerau fasciștii germani, pretendenți la dominația lumii. [Pr.: -ri-an] – Fr. aryen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z