Definita cuvantului irita
IRITÁ, irít, vb. I. Tranz. și refl. 1. A (se) enerva, a (se) înfuria. 2. A (se) produce o ușoară congestie sau o inflamație dureroasă. – Din fr. irriter, lat. irritare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu irita
TRANSLATÁ, translatez, vb. I tranz. (Inform.) A transforma un limbaj de programare într-un limbaj mașină. – Cf. engl. translate (a traduce, a interpreta). Vezi definitia »
PARAZITÁ vb. I. 1. tranz. (Despre paraziți) A îmbolnăvi, a infesta (un organism animal sau vegetal). 2. intranz. (Fig.) A trăi ca un parazit. [< fr. parasiter]. Vezi definitia »
BOICOTÁ vb. I. tr. A pune la index (un proprietar, un industriaș, o marfă etc.), a exercita un boicot. [< fr. boycotter, cf. Boycott – proprietar irlandez pus la index de englezi]. Vezi definitia »
COMPLIMENTÁ, complimentéz, vb. I. Tranz. 1. A exprima complimente (1). 2. (Înv.) A saluta. – Din fr. complimenter. Vezi definitia »
ÎNCÂNTÁ, încấnt, vb. I. 1. Tranz. A produce o stare de bucurie, de mulțumire, de entuziasm, de satisfacție; a fermeca, a fascina, a vrăji. 2. Tranz. și refl. A (se) amăgi, a (se) înșela, a (se) păcăli. – În + cânta (după fr. enchanter). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z