Definita cuvantului irochez
IROCHÉZ, -Ă, irochezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte sau este originară dintr-o uniune de triburi indiene din nordul S.U.A. și din Canada. 2. Adj. Care aparține irochezilor (1), privitor la irochezi. – Din fr. iroquois.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu irochez
DIÉZ, diezi, s. m. Semn muzical convențional pus înaintea unei note sau la începutul portativului, care arată că nota respectivă trebuie executată cu un semiton mai sus; p. ext. interval de un semiton cu care se ridică o notă sau un șir de note. ♦ (Adjectival; despre note) Ridicat cu un semiton. [Pr.: di-ez] – Din fr. dièse. Vezi definitia »
GALÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Țara Galilor (/Wales/ – Marea Britanie). ◊ (s. f.) limbă celtică vorbită de galezi. (< fr. gallois) Vezi definitia »
colăréz (colărézi), s. m. – Bucățele de cocă sau găluști de orez care se fierb în lapte. Origine incertă. Posibil de la un fr. colle au riz; cf. totuși ngr. ϰολλαρίζω „a scrobi”. Este puțin probabilă der. propusă de Laurian, acceptată de Scriban și menționată de DAR, de la un gr. ϰολλυρίς „pîinișoară”; sau cea din lat. collyrida, care reprezintă același cuvînt gr. (Candrea). Vezi definitia »
soréz, sorézi, s.m. (reg.) peștișor de apă dulce cu solzi albi-argintii; sorean. Vezi definitia »
șmerchez, șmerchezuri s. n. v. șmecherie (4, 5, 6, 7). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z