Definita cuvantului iscodi
ISCODÍ, iscodesc, vb. IV. Tranz. 1. A cerceta ceva sau pe cineva cu de-amănuntul (și în ascuns) pentru a afla un secret, adevărul etc.; a spiona. ◊ Refl. recipr. Se iscodeau cu privirea. 2. A pune cuiva întrebări insistente pentru a se informa, pentru a afla un secret etc. 3. A născoci, a inventa un lucru; a scorni, a plăsmui. – Din sl. ischoditi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu iscodi
rândí, rândésc, vb. IV (reg.) a stabili rândul, ordinea într-o activitate. Vezi definitia »
izidí (-désc, -ít), vb. refl.1. A se strica. – 2. A muri. Bg. izjaždam „a se consuma” (DAR), cf. sl. izŭjadati (Tiktin). Vezi definitia »
SCHILODÍ, schilodesc, vb. IV. Tranz. și refl. A face pe cineva să devină sau a deveni schilod, infirm; a (se) mutila, a (se) schilăvi. – Din schilod. Vezi definitia »
MÍDI adj. invar., subst. 1. Adj. invar. (Despre lungimea fustei) Care ajunge până la jumătatea gambei. 2. Subst. Fustă, palton etc. midi (1). – Din fr., engl. midi. Vezi definitia »
JAGUARÚNDI s.m. (Zool.) Pisică sălbatică cu corpul foarte alungit, care trăiește în pădurile din America tropicală. [Pron. -gu-a-. / < fr. jaguarundi]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z