Definita cuvantului istm
ISTM, istmuri, s. n. Fâșie îngustă de pământ care leagă două continente sau o peninsulă de un continent și care separă două mări sau două golfuri. – Din fr. isthme, lat. isthmus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu istm
ALGORÍTM, algoritme, s. n. Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. și: (m.) algoritmi] – Din fr. algorithme. Vezi definitia »
POLIALGORÍTM s. n. ansamblu de algoritmi selectabili pe parcursul și în scopul rezolvării unei probleme. (< engl. polialgorithm) Vezi definitia »
ALGORÍTM s. n. 1. sistem de reguli, simboluri și operatori pentru efectuarea oricărui tip de calcule logice sau matematice. 2. suită de raționamente sau operații având ca scop rezolvarea unor probleme. (< fr. algorithme) Vezi definitia »
biorítm (bi-o-) s. n., pl. biorítmuri Vezi definitia »
LOGARÍTM s. m. (mat.) putere la care trebuie ridicat un anumit număr (bază) pentru a obține un număr dat. ♦ ~ zecimal = logaritm având ca bază numărul 10. (< fr. logarithme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z