Definita cuvantului istoriografie
ISTORIOGRAFÍE, istoriografii, s. f. 1. Știință auxiliară a istoriei care se ocupă cu studiul evoluției concepțiilor istorice și al operelor istorice. 2. Totalitatea scrierilor istorice (dintr-o țară, dintr-o anumită perioadă de timp, cu privire la o anumită problemă etc.). [Pr.: -ri-o-] – Din fr. historiographie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu istoriografie
BIONOMÍE s.f. Știință care se ocupă cu legile de manifestare a vieții. [< fr. bionomie, cf. gr. bios – viață, nomos – normă]. Vezi definitia »
MENINGOPATÍE s.f. (Med.) Denumire generică dată afecțiunilor meningelor. [Gen. -iei. / < fr. méningopathie, cf. gr. meninx – membrană, pathos – boală]. Vezi definitia »
INVÁZIE, invazii, s. f. 1. Intrare neașteptată, năvălire a unei armate inamice într-o țară (cu scopul de a o cuceri, de a o subjuga); cotropire, invadare; p. ext. năvălire, venire neașteptată și în număr mare a cuiva sau a ceva într-un anumit loc. 2. Apariție rapidă și masivă, cu caracter de calamitate, într-o regiune, a unor specii de plante sau de animale dăunătoare sau parazite. 3. (Med.) Stadiu în evoluția ciclică a unei boli infecțioase, care durează de la apariția primelor semne de boală până la instalarea fenomenelor clinice caracteristice. – Din fr. invasion, lat. invasio. Vezi definitia »
CONSOCIÁȚIE s. f. grupare de plante din vegetația spontană, mai restrânsă decât asociația, cu o anumită specie. (după engl. consocies) Vezi definitia »
SUPRACORÉCȚIE s. f. corecție aplicată în sisteme de transmisiune, care produce distorsionarea semnalului de ieșire în sens contrar distorsiunii sale inițiale. (după fr. surcorrection) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z