Definita cuvantului italian
ITALIÁN, -Ă, italieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Italiei sau este originară din Italia. 2. Adj. Care aparține Italiei sau populației ei, privitor la Italia sau la populația ei; italienesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba italiană. [Pr.: -li-an] – Din it. italiano.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu italian
CINEROMÁN s. n. 1. roman scris în vederea adaptării cinematografice. 2. roman sub formă de fotografii sau de desene care se succed, ori de colaje pe bandă. (< fr. ciné-roman) Vezi definitia »
TREPÁN, trepane, s. n. 1. Instrument de chirurgie în formă de sfredel, folosit la trepanații; p. ext. operație făcută cu acest instrument. 2. Instrument de sculptură, folosit pentru a face perforații adânci în piatră și în marmură. 3. Un fel de sapă mare, întrebuințată la forarea găurilor de sondă. – Din fr. trépan. Vezi definitia »
SAHELIÁN, -Ă I. adj. din Sahel. II. adj., s. n. (din) primul etaj al pliocenului inferior din nordul Africii, de facies marin. (< fr. sahélien) Vezi definitia »
SIMULTÁN, -Ă I. adj. (și adv.) în același timp; concomitent. II. s. n. demonstrație a unui șahist care joacă în același timp cu mai mulți adversari. (< germ. simultan, fr. simultané, lat. simultaneus) Vezi definitia »
AUTOMATICIÁN, -Ă s. m. f. automatist. (< fr. automa-ticien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z