Definita cuvantului izolație
IZOLÁȚIE, izolații, s. f. Faptul de a izola (2); (concr.) strat de material izolant așezat între două medii sau între două sisteme fizice. – Din fr. isolation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu izolație
Senzatie maxima de placere care apare in timpul actului sexual. Vezi definitia »
CERBICÍE s. f. Tenacitate, dârzenie; încăpățânare. – Cerbice + suf. -ie. Vezi definitia »
SUPERFÍCIE s. f. (În sintagma) Drept de superficie = drept de proprietate asupra clădirii construite sau plantației aflate pe terenul altei persoane și drept de folosință asupra acelui teren. – Din fr. superficie. Vezi definitia »
SUPRAMATURÁȚIE s.f. Stadiu al semințelor și fructelor ajunse la maturitate. [Gen. -iei. / < supra- + maturație]. Vezi definitia »
SOLÚȚIE, soluții, s. f. 1. Amestec omogen compus din două sau mai multe substanțe chimice (dintre care una este de obicei lichidă) dispersate la scară moleculară în diverse proporții. 2. Operație mintală care, analizând o pluralitate, o complexitate de elemente care se întrepătrund, rezolvă o dificultate, o problemă teoretică sau practică; ansamblul deciziilor și actelor care pot rezolva o dificultate; mod de a rezolva o dificultate, o problemă. ♦ Răspuns la o problemă. 3. (În sintagma) Soluție de continuitate = întrerupere a continuității; separare a părților care mai înainte erau legate între ele sau continue. [Var.: (înv.) soluțiúne s. f.] – Din fr. solution, lat. solutio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z