Definita cuvantului îmbia
ÎMBIÁ, îmbíi, vb. I. Tranz. și refl. recipr. A (se) îndemna (stăruitor) să facă sau să primească ceva; a (se) invita, a (se) pofti. ♦ Refl. (Rar) A se lăsa poftit. ♦ Tranz. Fig. A atrage. [Pr.: -bi-a] – Probabil lat. *inviare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu îmbia
OFICIÁ, oficiez, vb. I. Tranz. A face o slujbă bisericească; a sluji în biserică. ♦ A săvârși un act public sau privat, în special o căsătorie (cu solemnitatea unei ceremonii); a celebra. [Pr.: -ci-a] – Din fr. officier. Vezi definitia »
ALIÁ, aliez, vb. I. 1. Refl. A încheia un tratat de alianță. ♦ A se înțelege cu cineva, a se coaliza în vederea unei acțiuni comune. 2. Tranz. A topi laolaltă anumite metale sau anumite metale cu metaloizi pentru a obține un aliaj. [Pr.: -li-a] – Din fr. allier. Vezi definitia »
CAVALCAVÍA s.n. (Italienism) Pod (peste o stradă); pasarelă. [< it. cavalcavia]. Vezi definitia »
BUREIA 1. Rîu în Federația Rusă (C.S.I.), în E Siberiei, afl. stg. al Amurului; 752 km. Izv. din masivul cu același nume. Parțial navigabil. 2. Culme muntoasă granitică în Siberia Orientală. Între rîul B. și Amur. Lungime: 700 km. Alt. max.: 2.295 m (vf. Gorod Makit). Vezi definitia »
SCROFULÁRIA s. f. plantă care crește de preferință pe marginea apelor. (< lat. scrofularia, fr. scrofulaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z