Definita cuvantului albumoză
ALBUMÓZĂ s. f. Derivat necoagulabil al albuminei. – Din fr. albumose.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu albumoză
AMBUSCÁDĂ, ambuscade, s. f. 1. Acțiune de luptă în care inamicul este atacat prin surprindere. 2. Loc amenajat și ocupat de o subunitate militară, în scopul executării unui atac prin surprindere asupra dușmanului. – Din fr. embuscade. Vezi definitia »
VIVANDIÉRĂ s. f. (în trecut) femeie care însoțea trupele pentru a vinde soldaților alimente și alte articole de consum. (< fr. vivandière) Vezi definitia »
ARMĂTÚRĂ, armături, s. f. 1. Totalitatea barelor metalice care întăresc o construcție de beton armat. ♦ Totalitatea pieselor metalice ale unor instalații alcătuite din țevi sau conducte. ♦ Piesă sau dispozitiv folosit într-o instalație pentru realizarea unei legături mecanice. ♦ Construcție care susține o galerie subterană. 2. (Înv.) Serviciu dintr-o unitate militară care se ocupa cu păstrarea, controlul și întreținerea armamentului. – Fr. armature (lat. lit. armatura). Vezi definitia »
ZONÚLĂ, zonúle, s.f. (Anat.) Zonă mică. (din fr. zonule) [morf. DOOM] Vezi definitia »
METAFRÁZĂ, metafraze, s. f. 1. Transpunere a unei poezii în proză. 2. Anaforă care folosește sinonimele pentru a evita repetiția monotonă. – Din fr. métaphrase. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z