Definita cuvantului împleti
ÎMPLETÍ, împletesc, vb. IV. 1. Tranz. A reuni, a împreuna mai multe fire, jurubițe etc. 2. Tranz. A strânge părul în cozi. 3. Tranz. A lucra diferite obiecte din fire textile răsucite sau toarse ori din nuiele, din flori etc.; spec. a face o împletitură din fire de lână, de bumbac etc. prin tricotare cu andrele. ♦ A face colaci din bucăți de aluat. 4. Refl. recipr. Fig. A se încrucișa, a se întretăia; a se îmbina. 5. Intranz. (Rar; în expr.) A împleti din picioare = a mișca repede din picioare; a dansa. 6. Tranz. Fig. (Înv.) A unelti, a urzi. – În + pleată (pl. plete).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu împleti
ARMĂȘEȘTI, com. în jud. Ialomița; 6.777 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
ciortí, ciortésc, vb. IV (reg.) 1. (refl.) a se certa, a se sfădi, a se ciondăni, a se ciorovăi. 2. a fura, a șterpeli, a ciordi, a ciujdi. Vezi definitia »
ASHÁNTI subst. 1. S. m. Membrul al populației akan (2) din Ghana, care făcea parte, în trecut, din regatul Ashanti (fostă confederație de state formată la sf. sec. XVII, învinsă de britanici în 1896 și anexată coloniei Coastei de Aur Britanice în 1901, astăzi partea centrală a Ghanei). 2. S. n. Limba twi a populației ashanti (1). (cf. engl. ashanti < twi ásànté) [MW, AHDEL] Vezi definitia »
sunteti prosti daca nu stiti ce inseamna Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z