Definita cuvantului alcalin
ALCALÍN, -Ă, alcalini, -e, adj. (Despre substanțe chimice) Care are în soluție o reacție bazică, albăstrind hârtia roșie de turnesol și neutralizând acizii; bazic. ◊ Metal alcalin = metal din grupul metalelor monovalente. Medicament alcalin = medicament folosit în tratamentul acidității gastrice. – Din fr. alcalin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alcalin
CARPATÍN, -Ă, carpatini, e, adj. Carpatic. – Din fr. karpathin. Vezi definitia »
ORGANDÍN s. n. v. organdi. Vezi definitia »
Prin secularism se înțelege un Weltanschauung rezultat din secularizare (proces de separare dintre instituțiile religioase și puterea lumească), care se rezumă la imanența societății și renunță la chestiuni care merg dincolo de aceasta. Vezi definitia »
BATWIN (sau BATHUSIOS) (sec. 4), preot martir și creștin din Dacia. Ars de viu într-o biserică, undeva la vărsarea Argeșului în Dunăre, în timpul persecuției regelui vizigot Atanaric (370-372). Vezi definitia »
SUSPÍN, suspine, s. n. 1. Respirație sonoră, adâncă și prelungită, provocată mai ales de o durere psihică; oftat, suspinare. ◊ Expr. (Rar) A-și da ultimul suspin = a muri. 2. Respirație scurtă și întretăiată, care însoțește un plâns puternic; sughiț (de plâns), suspinare. 3. (Reg.) Astmă (la cai). [Pl. și: suspinuri] – Din suspina (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z