Definita cuvantului înaura
ÎNAURÁ vb. I. v. înauri.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înaura
proorá, prooréz, vb. I (reg.) 1. (despre oi; în forma: proori) a porni, a duce la pășune în timpul proorului. 2. a uda, a stropi cu apă. Vezi definitia »
traforá (-réz, -át), vb. – A decupa ornamente din tăblii subțiri de lemn cu un ferăstrău special. It. traforare.Der. traforaj, s. n. (procedeu de ornamentare prin decuparea unor plăci de lemn). Vezi definitia »
AMHÁRA subst. Populație majoritară a Etiopiei, din familia de limbi hamito-semitice și de religie creștină. – Din Amhara (n. pr.). Vezi definitia »
FARFARÁ, farfarale, s. f. (Fam. și peior.) Flecar, palavragiu; persoană care duce vorba de colo-colo, care deformează conținutul spuselor cuiva și le transmite astfel altora. – Din tc. farfara. Vezi definitia »
PREFERÁ, prefér, vb. I. Tranz. A da întâietate sau precădere unui lucru unei situații sau unei ființe, în raport cu altceva sau altcineva; a considera ceva sau pe cineva mai bun, mai valoros, mai important etc., în raport cu altceva sau cu altcineva; a aprecia mai mult ceva sau pe cineva. ◊ Loc. adv. De preferat = preferabil. [Var.: (înv.) preferí vb. IV.] – Din fr. préférer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z