Definita cuvantului încercat
ÎNCERCÁT1 s. n. Faptul de a încerca; încercare. – V. încerca.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încercat
FELDSPAT, feldspați, s. m. Nume generic dat unor minerale cu compoziție și aspect divers (silicați de potasiu, de sodiu și de calciu), alcătuind numeroase roci eruptive și metamorfice. – Din germ. Feldspat, fr. feldspath. Vezi definitia »
INTERNÁT s.n. Instituție școlară în care locuiesc și iau masa elevi; situația unui elev intern. ♦ Funcția unui medic angajat prin concurs sau a unui student în medicină care face practică la un spital și are și locuința acolo. [Cf. fr. internat]. Vezi definitia »
BIOPREPARÁT s. n. 1. (fragment de) organism conservat pentru a fi utilizat în cercetările științifice, în scopuri didactice etc. 2. preparat de origine biologică. (< bio- + preparat) Vezi definitia »
ASORTÁT, -Ă, asortați, -te, adj. Care se potrivește, care se armonizează (la culoare, mărime, calitate). ♦ Aprovizionat, înzestrat cu mărfuri variate. Magazin asortat.V. asorta. Vezi definitia »
CARNABÁT s. n. Rasă de oi cu lâna semifină, de culoare roșcată-cafenie originară din Bulgaria, a cărei carne nu are mirosul caracteristic. – Din bg. karnabat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z