Definita cuvantului încolona
ÎNCOLONÁ, încolonez, vb. I. Refl. (Despre un grup de oameni, de vehicule) A se așeza în coloană, a forma o coloană (de marș); (despre o persoană, un vehicul) a se încadra, într-o coloană. ♦ Tranz. A așeza, a dispune în coloană. – În + coloană.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încolona
Zona a locuintei (incapere separata, eventual) utilizata pentru depozitarea hainelor, a accesoriilor vestimentare etc. Daca spatiul o permite, se poate utiliza pentru imbracat / dezbracat (dressing – undressing). Din engleza: „to dress – a imbraca”. Vezi definitia »
AGRIPPINA, Iulia (15-59 d. Hr.), împărăteasă romană. A patra soție a împăratului Claudius, pe care l-a otrăvit. L-a înlăturat de la tron pe Britannicus, fiul acestuia, asigurînd astfel tronul fiului său Nero, din ordinul căruia a fost asasinată. Vezi definitia »
HAIMANÁ, haimanale, s. f. Om de nimic, fără căpătâi, derbedeu, vagabond. ◊ Expr. (Adverbial) A umbla haimana = a umbla fără rost, a hoinări, a vagabonda. – Din tc. haymana. Vezi definitia »
REZECȚIONÁ vb. I. tr. (Rar) Rezeca. [Pron. -ți-o-. / < rezecție + -ona]. Vezi definitia »
ALTERNÁ vb. I. intr. 1. A se schimba pe rând, a reveni succedându-se unul în urma celuilalt. 2. (Despre sunete) A varia de la o formă gramaticală la alta a aceluiași cuvânt sau în cuvinte din aceeași familie. [< fr. alterner, cf. lat. alternare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z