Definita cuvantului încondeia
ÎNCONDEIÁ, încondeiez, vb. I. Tranz. 1. A împodobi ouăle (de Paști), obiectele de ceramică etc. cu desene (făcute cu condeiul). ♦ Fig. (Pop.) A înnegri sprâncenele sau genele. 2. Fig. A vorbi de rău pe cineva; a defăima, a calomnia, a ponegri. – În + condei.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încondeia
A ÎNFURIA a băga în boală / în boale, a-i da cu praftorița, a morcovi, a oftica, a scoate (pe cineva) din fire / din pepeni, a scoate din minți (pe cineva), a scoate (cuiva) peri albi, a șucări, a tăia (cuiva) pofta de ceva, a vârî (pe cineva) în boală / în draci / în groapă / în sperieți. Vezi definitia »
EUTANASIÁ, eutanasiéz, vb. I. Tranz. A aplica eutanasia (2). (cf. engl. euthanize) [MW] Vezi definitia »
CATALONIA (CATALUÑA, CATALUNYA), reg. autonomă în NE Spaniei; 31,9 mii km2; 6,1 mil. loc. (1988). Oraș pr.: Barcelona. Expl. de cărbuni și de plumb. Grîu, cartofi; viticultură. Creșterea animalelor. Stăpânită succesiv de cartaginezi, romani, alani, vizigoți, arabi, franci (partea de N). C. s-a unit în 1.137 cu Aragonul. Vezi definitia »
RAPSODIÁ vb. I. intr. (Rar) A compune, a recita poeme epice. [Pron. -di-a, p.i. -iez, 3,6 -iază, 4 -iem, ger. -iind. / cf. fr. rhapsodier]. Vezi definitia »
strigoiá vb. I (înv.) a vrăji. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z