Definita cuvantului îndatina
ÎNDATINÁ vb. I. v. îndătina.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu îndatina
săniná, săninéz, vb. I (reg.) 1. a (se) sui pe o înălțime, pe un vârf. 2. a ajunge ori a face să ajungă repede la o situație materială bună; a parveni. Vezi definitia »
AGAÑA, oraș în V. ins. Guam, port și centru ad-tiv al ins.; 44 mii loc. (1980, cu suburbiile). Manioc, taro, banane. Bază navaală americană (Apra). Vezi definitia »
PLAFONÁ vb. I. tr. 1. A fixa un plafon, o limită (maximă) unor operații financiare etc. 2. refl. (Fig.) A se limita la un anumit nivel, a nu depăși un anumit stadiu. [< fr. plafonner]. Vezi definitia »
ATÂRNÁ, atấrn, vb. I. I. 1. Intranz. A sta suspendat, a cădea liber în jos (fiind prins sau suspendat de ceva). 2. Tranz. A agăța, a suspenda de un cârlig, de un cui etc., lăsând să cadă liber în jos. 3. Refl. A se agăța de cineva sau ceva. II. Intranz. 1. A se apleca spre pământ sub o povară sau din lipsă de putere. Crengile atârnă de rod. 2. A avea o anumită greutate (relativ mare); a cântări (mult). III. Intranz. A depinde de cineva sau de ceva. – A3 + târn. Vezi definitia »
CONCESIONÁ, concesionez, vb. I. Tranz. A da în concesiune. [Pr.: -si-o-] – Din concesiune. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z