Definita cuvantului îndatorat
ÎNDATORÁT, -Ă, îndatorați, -te, adj. 1. Dator (cu bani). 2. Obligat la ceva, recunoscător pentru ceva. [Var.: îndatorít, -ă adj.] – V. îndatora.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu îndatorat
RAREFIÁT, -Ă, rarefiați, -te, adj. (Despre gaze) Cu densitate micșorată; rărit. [Pr.: -fi-at] – V. rarefia. Vezi definitia »
MARGRAFIÁT s.n. Demnitate, domeniul unui margraf. [Pron. -fi-at, var. margraviat s.n. / cf. fr. margrafiat, it. margraviato]. Vezi definitia »
PLIÁT, -Ă, pliați, -te, adj. Îndoit, împăturit. [Pr.: pli-at] – V. plia. Vezi definitia »
MONOFAZÁT, -Ă, monofazați, -te, adj. (Fiz.; despre un circuit electric alternativ) Care este alimentat cu o singură sursă de tensiune sau cu mai multe surse având tensiunile în fază; (despre o mașină, o instalație) care folosește circuitul electric descris mai sus; monofazic. – Din fr. monophasé. Vezi definitia »
arát (aráte), s. n. – Plug. Mr. aratru. Lat. ărātrum (Pușcariu, Dacor., VIII, 324; Lacea, Dacor., VI, 339). Cuvîntul este foarte rar, are circulație mică în regiunea Muscel. A fost înlocuit de plug, poate datorită confuziei cu part. de la a ara; este posibil să se păstreze, confundat cu totul cu acesta, în expresii ca a ieși la arat. Cf. ara. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z