Definita cuvantului înfiripa
ÎNFIRIPÁ, înfiripez, vb. I. 1. Tranz. A alcătui ceva din elemente puține, disparate sau necorespunzătoare; a înjgheba. ♦ Refl. Fig. A lua naștere, a prinde consistență. ♦ Refl. A ajunge la o oarecare bunăstare. 2. Refl. A-și reveni în puteri; a se reface după o boală, a se întrema. [Prez. ind. și: înfiríp.Var.: înciripá vb. I] – Cf. sl. čerep „oală, hârb”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înfiripa
a face trampa (cuiva) expr. 1. a pune (pe cineva) în legătură cu altcineva; a prezenta pe cineva cuiva. 2. (cart.) a schimba în timpul jocului, pe ascuns, cărțile de joc cu altele măsluite. 3. a mijloci / a intermedia o afacere. Vezi definitia »
AMAPA, terit. federal în N Braziliei, la Oc. Atlantic; 140,3 mii km2; 248,1 mii loc. (1989). Centru ad-tiv.: Macapá. Expl. forestiere și de min. de fier. Arbori de vanilie. Pescuit. Vezi definitia »
PIPÁ, pipez, vb. I. Intranz. și tranz. (Reg.) A fuma (cu pipa). [Prez. ind. și: pip] – Din pipă. Vezi definitia »
DOPÁ vb. tr. 1. a administra în mod fraudulos un excitant unui sportiv sau cal de curse înaintea unui concurs, a unui meci etc., pentru obținerea unui randament superior. 2. a introduce într-un cristal atomi de altă natură decât cei proprii, pentru a obține materiale semiconductoare. (< fr. doper) Vezi definitia »
DECAPÁ vb. I. tr. A curăța suprafața unui metal. ♦ (p. ext.) A nivela, a răzui o suprafață prin înlăturarea unui strat subțire de deasupra. [< fr. décaper]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z