Definita cuvantului înfricoșat
ÎNFRICOȘÁT, -Ă, înfricoșați, -te, adj. Cuprins de frică; speriat2, înspăimântat, îngrozit, înfricat. ♦ Înfiorător, înspăimântător. ♦ (Reg., cu valoare de superlativ) Teribil, grozav. – V. înfricoșa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înfricoșat
ÎMPĂNÁT, -Ă, împănați, -te, adj. 1. (Despre păsări) Acoperit cu pene. ♦ (Înv.; despre săgeți) Căreia i s-a fixat o pană de pasăre în capătul neascuțit pentru a putea zbura mai ușor la lansare; care este prevăzut cu o pană. ♦ (Reg.) Împodobit cu flori, plin cu flori. 2. (Despre un loc, un teren etc.) Plin, înțesat, împânzit. 3. (Despre carne sau despre unele legume) În care s-au introdus bucăți de usturoi, de slănină etc. 4. (Rar; despre obiecte sau unelte formate din bucăți) Înțepenit, fixat cu o pană de lemn sau de metal. [Var.: (Înv.) împenát, -ă adj.] – V. împăna. Vezi definitia »
SUBINDUSTRIALIZÁT, -Ă adj. (despre o regiune, o țară etc.) insuficient industrializat. (după fr. sous-industrialisé) Vezi definitia »
SEMIINDUSTRIALIZÁT, -Ă, semiindustrializați, -te, adj. Care a fost parțial industrializat. [Pr.: -stri-a-] – V. semiindustrializa. Vezi definitia »
SOFISTICÁT, -Ă adj. (Liv.) 1. Care are la bază un sofism; propriu sofiștilor. 2. Care arată rafinament căutat și o exagerată artificiozitate; nenatural. [Cf. it. sofisticato, fr. sophistiqué]. Vezi definitia »
CALAMITÁT, -Ă, calamitați, -te, adj. Care a suferit o calamitate. – Din calamitate (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z