Definita cuvantului alem
ALÉM s. n. Steag cu însemnele imperiului otoman (primit de domnii români la investitura lor). – Din tc. alem.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alem
GHEM s. n. (sport) etapă de joc care constituie o subdiviziune a setului în cadrul unei partide de tenis. (< engl. game) Vezi definitia »
LIMFEDÉM s. n. edem bogat în proteine și dur datorită prezenței în țesuturi a unui exces de limfă. (< fr. lymphoedème) Vezi definitia »
GEOSISTÉM, geosisteme, s.f 1. Sistem geografic complex realizat printr-o evoluție a relațiilor dintre relief, apă, aer, sol, viețuitoare și om, și caracterizat prin deschidere, unitarietate, organizare, funcționalitate, ierarhizare și autoreglare. Vezi definitia »
REM s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a dozelor de radiație raportate la efectul lor biologic, egală cu doza primită de un anumit țesut iradiat cu o doză absorbită de un rad. [< engl., fr. rem. / < r(öntgen) e(quivalent) m(an) – echivalentul în raze X pentru un organism uman]. Vezi definitia »
RECVIÉM s. n. rugăciune la catolici pentru pomenirea morților. ◊ compoziție corală cu orchestră scrisă pe textul liturgic al misei. (< lat., fr. requiem, germ. Requiem) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z