Definita cuvantului înjura
ÎNJURÁ, înjúr, vb. I. Tranz., intranz. și refl., recipr. A spune cuvinte injurioase sau de ocară la adresa cuiva; a (se) sudui. – Lat. injuriare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înjura
DENIGRÁ vb. I. tr. A ponegri, a defăima. [< fr. dénigrer, it., lat. denigrare]. Vezi definitia »
ÎNCORPORÁ, încorporez, vb. I. Tranz. 1. A uni, a împreuna mai multe lucruri pentru a face un singur corp, un tot. ♦ A anexa, a subordona un ținut, o provincie la o țară. 2. A încadra recruții într-o unitate militară, pentru efectuarea stagiului militar. [Var.: incorporá vb. I] – Din fr. incorporer, lat. incorporare. Vezi definitia »
ASHINARA [așinára], Yoshinobu (n. 1918), arhitect japonez. Dă expresie structurilor de beton aparente, integrînd în construcție și lemnul, material tradițional în arhitectura japoneză (Turnul de control „Komazawa” din Tokyo; pavilionul japonez din Expoziția universală Montreal). Lucrări teoretice: „Spațiul exterior în arhitectură”, „Estetica peisajului urban”. Vezi definitia »
MICȘURÁ vb. I. v. micșora. Vezi definitia »
DEZECHILIBRÁ, dezechilibrez, vb. I. 1. Refl. și tranz. A-și pierde sau a face să-și piardă echilibrul. ♦ Fig. A-și pierde sau a face să-și piardă judecata clară. 2. Tranz. și refl. A face să nu existe sau a nu exista echilibre (între cheltuieli și venituri, între diverse ramuri economice etc.). – Din fr. déséquilibrer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z