Definita cuvantului înnemuri
ÎNNEMURÍ2, înnemuresc, vb. IV. Refl. recipr. (Reg.) A se înrudi. – În + neamuri (pl. lui neam).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înnemuri
MICROHÉNRI, microhenri, s. m. (Fiz.) A milioana parte dintr-un henri. – Scris și microhenry / din fr., engl. microhenry. Vezi definitia »
piață gri expr. (pub.) zonă de operațiuni financiare nereglementată din punct de vedere legislativ, propice pentru afaceri ilegale. Vezi definitia »
NIMERÍ, nimeresc, vb. IV. 1. Tranz. A atinge pe cineva sau ceva cu un obiect aruncat, cu un proiectil etc. ♦ A lovi în țintă. 2. Intranz. A sosi (pe neașteptate, din întâmplare) într-un anumit loc, într-un moment anume etc. ♦ Refl. A se afla prezent undeva (din întâmplare). 3. Tranz. A găsi pe cineva sau ceva (din întâmplare sau alegând între mai multe posibilități). 4. Intranz. A găsi calea potrivită pentru o anumită situație sau împrejurare; a izbuti să realizeze scopul propus. ♦ A ghici. 5. Refl. A se întâmpla ca ceva sau cineva să fie într-un anumit fel; a se potrivi, a se brodi; p. gener. a surveni, a se întâmpla (incidental). ◊ Loc. adv. Pe nimerite = la nimereală, la întâmplare; pe dibuite. [Var.: (reg.) nemerí vb. IV] – Din bg. nameria. Vezi definitia »
MAÓRI subst. 1. S.m. pl. Populație băștinașă din Noua Zeelandă. 2. S.f. Limbă polineziană vorbită de maori. (cf. fr. maori) Vezi definitia »
TETRACORALIÉRI s.m.pl. Ordin de celenterate fosile, la care formele adulte prezintă simetrie bilaterală și patru septe principale; (la sg.) animal din acest ordin. [Pron. -li-eri. / cf. fr. tétracoralliaires]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z