Definita cuvantului înscăuna
ÎNSCĂUNÁ, înscăunez, vb. I. Refl. și tranz. A (se) așeza pe tron ca domn al țării; a (se) încorona, a (se) întrona. ♦ Tranz. A numi, a alege un arhiereu; p. gener. a numi într-o funcție, a instala într-un post. [Pr.: -scă-u-] – În + scaun.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înscăuna
JENÁ vb. I. tr. (despre obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte) a roade, a strânge, a apăsa. ◊ (fig.) a stânjeni, a incomoda; (sport) a împiedica. II. refl. a se sfii. (< fr. gêner) Vezi definitia »
AFINÁ vb. I. tr. 1. A înlătura impuritățile dintr-o masă metalică. 2. (Text.) A subția, a face firele foarte fine. [< fr. affiner]. Vezi definitia »
INTONÁ vb. tr. 1. a cânta, a executa (o bucată muzicală). 2. a rosti, a spune (un cuvânt, o propoziție) cu un anumit ton. (< it. intonare) Vezi definitia »
ANGRENÁ, angrenez, vb. I. Tranz. 1. A face ca dinții unei roți să intre între dinții alteia (spre a-și transmite o mișcare de rotație). ◊ Refl. Cele două roți dințate se angrenează perfect. 2. Fig. A antrena într-o acțiune etc. – Fr. engrener. Vezi definitia »
FRICȚIONÁ, fricționez, vb. I. Tranz. A face cuiva o fricțiune, a freca. [Pr.: -ți-o-.Var.: frecționá vb. I] – Din fr. frictionner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z