Definita cuvantului alexăndrinean
ALEXĂNDRINEÁN, -Ă, alexăndrineni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul Alexandria. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul Alexandria. – Alexandria (n. pr.) + suf. -că.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alexăndrinean
PROLÁN s.n. (Biol.) Hormon al placentei din timpul sarcinii femeii. [< fr. prolan]. Vezi definitia »
BURLÁN, burlane, s. n. Tub de tinichea, de fontă etc. prin care se scurge apa de la jgheaburile acoperișului. ♦ Jgheab prin care se scurge apa dintr-un izvor, dintr-o cișmea etc. ♦ Tub cilindric de tinichea sau de olane, prin care trece fumul din sobă în coș; urloi. ♦ Tub de beton, de fontă etc. din care se fac canale, utilaje pentru exploatarea minieră etc. – Cf. tc. boru. Vezi definitia »
CAROTIDIÁN, -Ă adj. Al carotidei. [Pron. -di-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. carotidien]. Vezi definitia »
CORÁN s. n. Carte sacră a religiei musulmane care conține prezentarea dogmelor și a tezelor acesteia, precum și diferite precepte religioase, etice și juridice, legende și mituri. – Din fr. coran, germ. Koran. Vezi definitia »
DIALECTICIÁN, -Ă, dialecticieni, -e, s. m. și f. Persoană care stăpânește dialectica, care gândește conform cu principiile dialecticii. ◊ (Adjectival) Filozof dialectician. [Pr.: di-a-lec-ti-ci-an] – Din fr. dialecticien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z