Definita cuvantului întârzia
ÎNTÂRZIÁ, întấrzii, vb. I. Intranz. 1. A veni, a sosi (undeva) după timpul la care era așteptat sau la care era necesar. 2. A face ceva după termenul obișnuit sau fixat; a apărea, a se ivi după timpul prevăzut. ♦ Tranz. A împiedica pe cineva să săvârșească la timp o acțiune, a face ca ceva să nu se îndeplinească în termen. 3. A rămâne, a zăbovi (undeva) mai mult decât este necesar sau prevăzut. [Pr.: -zi-a] – În + târziu.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu întârzia
BOOTHIA [bú:θiə], pen. în N Canadei, separată prin golful cu același nume, de ins. Țara lui Baffin. Alt. max.: 573 m. Tundră. Pînă în 1970, aici se afla localizat Polul Magnetic Nordic al Pămîntului (la 70º40’ lat. N și 96º50’ long. V), care s-a deplasat spre N Oc. Înghețat. Vechiul nume: Boothia Felix. Vezi definitia »
SCROFULÁRIA s. f. plantă care crește de preferință pe marginea apelor. (< lat. scrofularia, fr. scrofulaire) Vezi definitia »
(obligația) conjunctă ,numită și obligație divizibilă,este aceea care leagă mai mulți creditori sau mai mulți debitori,între care creanța sau,după caz, datoria este divizibilă. Vezi definitia »
SÓIA s. f. plantă erbacee leguminoasă, originară din Asia, ale cărei semințe, bogate în grăsimi și în proteine, sunt folosite în industria alimentară, în farmacie etc. (< fr. soja, soya, germ. Soja) Vezi definitia »
BENGEȘTI-CIOCADIA, com. în jud. Gorj; 3.777 loc. (1991). Centru de vinificație. Biserică (sec. 18). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z