Definita cuvantului întemeia
ÎNTEMEIÁ, întemeiez, vb. I. 1. Tranz. A înființa, a funda (un stat, o instituție etc.). ♦ (Rar) A zidi, a clădi. ♦ Fig. A pune temelii durabile; a consolida. 2. Refl. Fig. A avea ca temei; a se sprijini, a se baza (pe ceva). [Pr.: -me-ia] – În + temei.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu întemeia
INTERMEDIÁ, intermediez, vb. I. Tranz. A fi intermediar, a servi ca intermediar (într-o tranzacție); a mijloci, a înlesni. [Pr.: -di-a] – Din intermediu sau intermediar. Vezi definitia »
circumambulatia se refera la o miscare circulara, cat si la delimitarea unei incinte sacre in jurul unui punct central.circumambulatio era un termen alchimic folosit pentru a desemna concentrarea asupra centrului sau a locului unei schimbari creatoare. Vezi definitia »
BRASILIA, cap. Braziliei (din 1960), în Districtul Federal (5,8 mii km2), pe un platou interior (Goias), la 1.200 m alt.; 1,8 mil. loc. (1989). Aeroport internațional. Ind. ușoară și alim. Pr. centru politic al țării. A fost construită între 1956 și 1960 după planurile arhitectului Oscar Niemeyer și ale urbanistului Lúcio Costa. Universitate. Vezi definitia »
STENODACTILOGRAFIÁ vb. tr. a înregistra vorbirea cu ajutorul stenodactilografiei. (< stenodactilografie) Vezi definitia »
EXPIÁ vb. tr. a ispăși o greșeală, o vină etc. (< fr. expier, lat. expiare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z