Definita cuvantului întrajutora
ÎNTRAJUTORÁ, întrajutorez, vb. I. Refl. recipr. A se ajuta unul pe altul. – Din întrajutorare (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu întrajutora
prepará (prepár, preparát), vb. – A pregăti. Fr. préparer.Der. preparandie, s. f. (Trans., școală normală), din lat. praeparanda; preparandist, s. f. (elev al unei școli normale); preparativ, adj. (preparator); preparative, s. f. pl. (preliminarii, acțiuni pregătitoare), din fr. préparatif; preparator, adj. (care prepară; asistent; profesor particular); preparați(un)e, s. f., din fr. Vezi definitia »
DEFLORÁ, deflorez, vb. I. Tranz. A rupe membrana himenului în urma unui act sexual, a unui examen ginecologic sau a unei intervenții chirurgicale, a face să-și piardă virginitatea; a dezvirgina. Vezi definitia »
BACARÁ1 ( ‹ fr.) s. f. Cristal (2) sau obiect de cristal de calitate superioară; inițial era produs în manufactura din Baccarat (Franța). Vezi definitia »
căpărá (-ápăr, -át), vb. – (Trans.) A zgîria. Mag. kaparni (DAR). Vezi definitia »
UȘURÁ, ușurez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A reduce sau a scădea din greutate. 2. Fig. A(-și) alina, a(-și) potoli o suferință fizică sau morală. ♦ A (se) destăinui pentru a-și alina o durere sufletească. ♦ Refl. (Despre boli) A ceda, a slăbi, a se ameliora. ♦ Tranz. A înlesni, a facilita. 3. A (se) elibera, a scoate sau a ieși de sub apăsarea unui lucru greu; a (se) despovăra. ◊ Expr. (Fam.) A (se) ușura de bani = a face să cheltuiască sau a cheltui o mare sumă de bani sau toți banii. ♦ Tranz. Fig. A scuti; a salva. – Din ușor2. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z