Definita cuvantului întrepunte
ÎNTREPÚNTE, întrepunți, s. f. (Mar.) Punte situată sub puntea superioară; p. ext. spațiul dintre punți. - Între2 + punte (după fr. entrepont).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu întrepunte
MORBIDITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este morbid; predispoziție la boli. ♦ Proporție a îmbolnăvirilor în cadrul unei populații la un moment dat sau într-o anumită perioadă. [Cf. fr. morbidité]. Vezi definitia »
Este un colorant rosu, substanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal. Licopenul reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50 la persoanele ce consuma frecvent struguri, unde procesele de imbatranire celulara sunt incetinite. In consumul de licopen se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Vezi definitia »
EXCLUSIVITÁTE s.f. Situația, calitatea a ceea ce este exclusiv. ♦ Drept exclusiv de a vinde, de a publica o carte, de a proiecta un film etc. ◊ În exclusivitate = cu excluderea tuturor celorlalți. [Cf. fr. exclusivité]. Vezi definitia »
EXTREMITÁTE s. f. punct final, limită, parte extremă, hotar. ◊ parte terminală a unui organ sau a corpului. (< fr. extrémité, lat. extremitas) Vezi definitia »
este un prosth Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z