Definita cuvantului întrețese
ÎNTREȚÉSE, întrețés, vb. III. Tranz. A îmbina într-o țesătură fire de altă culoare sau din alt material decât țesătura de bază. ♦ Refl. recipr. Fig. A se amesteca, a se îmbina (ca într-o țesătură). – Între1- + țese.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu întrețese
ALCALINO-PĂMÎNTOASE, adj. Metale ~ = metalele (beriliul, magneziul, calciul, stronțiul, bariul și radiul) care fac parte din grupa a II-a a sistemului periodic al elementelor. Vezi definitia »
se ocupa cu depunerea de metale din solutii apoase diluate in vederea recuperarii unor metale sau in scopul depoluarii unor ape reziduale cu continut de ioni metalici sau pentru rafinarea metalelor adica obtinerea unor metale cat mai pure Vezi definitia »
ÎNTREȚÉSE vb. III. tr. A amesteca, a împestrița o țesătură cu fire de altă culoare. ♦ tr. A străbate în toate direcțiile. ♦ refl. A se încrucișa, a se amesteca strâns. [P.i. întrețés, conj. -țeasă. / după fr. entre-tisser]. Vezi definitia »
à la russe (fr.) [pron. alarüs] loc. adj., aloc. adv. Vezi definitia »
ȚÉSE, țes, vb. III. 1. Tranz. A încrucișa în unghi drept două sisteme de fire la războiul de țesut, trecând cu suveica bătătura prin urzeală, pentru a face o țesătură. ◊ Refl. pas. Se țese pânză multă. 2. Tranz. A cârpi un ciorap, o haină etc., făcând cu acul o cusătură specială. ♦ A broda, a împodobi. 3. Tranz. (Despre păianjeni) A-și face pânza. 4. Refl. recipr. Fig. A se încrucișa, a se întretăia (ca firele unei urzeli). ♦ A se îmbina. 5. Tranz. Fig. A pune la cale, a urzi o intrigă, un complot etc.; a unelti. – Lat. texere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z