Definita cuvantului învățământ
ÎNVĂȚĂMÂNT, (1) învățăminte, s. n. 1. Precept din care se deduce un mod de a acționa, de a gândi etc.; învățătură. 2. Domeniul și activitatea de instruire și de educare (prin școli); p. ext. totalitatea instituțiilor școlare. – Învăța + suf. -ământ (după fr. enseignement).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu învățământ
RELUCTÁNT, -Ă adj. refractar, recalcitrant, îndărătnic. (< engl. reluctant) Vezi definitia »
PROPULSÁNT I. adj., s. n. propulsor. II. s. m. substanță în stare gazoasă sau de plasmă, ejectată din motoarele cu reacție, care asigură forța de tracțiune. (< propulsa + -ant) Vezi definitia »
CIRCULÁNT, -Ă adj. Care circulă; în circulație. [Cf. fr. circulant]. Vezi definitia »
TERASAMÉNT, terasamente, s. n. 1. Lucrare constând din săpături în pământ, umpluturi etc., care se execută în vederea realizării unei căi ferate, a unui dig, a unui canal etc. ♦ Lucrare executată în scopul realizării unei construcții sau al extragerii unor materiale necesare șantierelor de construcții. 2. Totalitatea construcțiilor, în general din pământ și roci (platforme, săpături, umpluturi etc.), constituind infrastructura drumurilor, căilor ferate, canalelor etc. – Din fr. terrassament. Vezi definitia »
SIMPATIZÁNT, -Ă s. m. f. cel care împărtășește ideile și aspirațiile unei organizații politice, artistice, sportive etc. fără a fi membru al ei. (< fr. sympathisant) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z