Definita cuvantului învifora
ÎNVIFORÁ, pers. 3 înviforează, vb. I. (Pop.) 1. Intranz. (Despre vifor) A bate cu putere; a vifori. ♦ Tranz. A-l bate pe cineva viforul. 2. Tranz. Fig. A tulbura, a zbuciuma, a răscoli; a îndârji. [Var.: (reg.) înviforí vb. IV] – În + vifor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu învifora
DEVIRÁ vb. tr. (mar.) a roti cabestanul în sens invers. (< fr. dévirer) Vezi definitia »
AMHARA, reg. naturală în Ethiopia, în jurul L. Tana, partea cea mai înaltă a Pod. Abisiniei. Oraș pr.: Gondar. Culturi de orz, porumb, tutun, creșterea animalelor. Vezi definitia »
COLABORÁ, colaborez, vb. I. Intranz. 1. A participa alături de alții la realizarea unei acțiuni sau a unei opere care se efectuează în comun. 2. A publica o lucrare într-un periodic sau într-o culegere. – Din fr. collaborer. Vezi definitia »
DESCENTRÁ, descentréz, vb. I. Tranz. (Despre piesele unui aparat) A face să-și piardă poziția simetrică față de centru, a deplasa astfel încât axa piesei să nu mai coincidă cu axa dată. ◊ Refl. Roata s-a descentrat.Des1- + centru (după fr. décentrer). Vezi definitia »
EXPIRÁ vb. I. tr. a elimina din plămâni aerul inspirat. II. intr. 1. (despre un contract, o convenție) a înceta de a fi în vigoare. 2. (despre un termen) a ajunge la scadență. 3. (fig.) a muri. (< fr. expirer, lat. expirare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z