Definita cuvantului înzăuat
ÎNZĂUÁT, -Ă, înzăuați, -te, adj. (Înv.) Îmbrăcat în zale, cu platoșă. [Pr.: -ză-uat.Var.: înzeuát, -ă adj.] – În + za + suf. -al.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înzăuat
ILUMINÁT1 s. n. Faptul de a (se) ilumina. ♦ Tehnica (producerii și a) răspândirii luminii (artificiale). ◊ Iluminat de avertizare = lumină intermitentă care se declanșează pentru a atrage atenția asupra funcționării defectuoase a unor sisteme, instalații, aparate. Iluminat de siguranță = sistem de lămpi electrice, cu generator propriu, care asigură iluminarea în cazul întreruperii alimentării prin rețeaua electrică publică. – V. ilumina. Vezi definitia »
PONTIFICÁT, pontificate, s. n. Demnitate de pontif, de papă; perioadă de timp în care un pontif, un papă își exercită funcția. – Din fr. pontificat, lat. pontificatus. Vezi definitia »
FERECÁT1 s. n. Ferecare. – V. fereca. Vezi definitia »
BUCIARDÁT, -Ă, buciardați, -te, adj. (Despre piatra de construcție) Prelucrat cu buciarda. – V. buciarda. Vezi definitia »
NECANALIZÁT, -Ă, necanalizați, -te, adj. 1. (Despre cursul unei ape) Care nu este îndreptat pe un canal (1). 2. (Despre o localitate) Care nu are canalizare. – Ne- + canalizat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z