Definita cuvantului jaret
JARÉT, jarete, s. n. Articulație a membrului posterior la animalele patrupede, situată între gambă și fluier. – Din fr. jarret.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jaret
CLOSET budă, tron, zero-zero. Vezi definitia »
CORBÉT s.n. (Gimnastică) Trecere din poziția stând pe mâini în poziția stând, folosită ca element de elan pentru răsturnările sau salturile înapoi. [Et. incertă]. Vezi definitia »
SPERMANȚÉT s. n. Substanță grasă de culoare albă, cu aspect de ceară, obținută din craniul de cașalot, de balenă, de delfin și întrebuințată în cosmetică și la fabricarea lumânărilor; ceară de balenă. [Var.: spermanțétă s. f.] – Din ngr. spermatséto. Cf. bg., rus. spermacet. Vezi definitia »
barchét (barchéturi), s. n. – Țesătură de bumbac. – Var. barhet, barhent. Ceh. barchet (Berneker 44), germ. Barchent (Borcea 178), din v. germ. med. barkan. Este cuvînt de origine arabă, identic cu sp. barragán. Din germ. provine mag. bársony (cf. sb. bršun), de unde barșon, s. n. (Trans., catifea), cu var. brașon, probabil prin asociere de idei cu centrul comercial al Brașovului (cf. Cihac, II, 480; Gáldi, Dict. 104). Vezi definitia »
PIOLÉT s. m. baston în alpinism, care are la capăt un fel de mic târnăcop. (< fr. piolet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z