Definita cuvantului jeler
JELÉR, jeleri s. m. Nume dat în evul mediu țăranilor fără pământ sau cu pământ puțin din Transilvania, care munceau pe moșiile nobililor, dar care nu aveau regimul juridic al iobagilor. – Din magh. zsellér.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jeler
WELTER UÉL-TĂR/ s. n. (box) denumire pentru categoria semimijlocie. (< engl. welter) Vezi definitia »
ETRIÉR s.n. 1. Vergea de oțel care înconjură la exterior armătura longitudinală a unui element de beton armat. 2. (Mar.) Suport pe care se sprijină tangoanele, scărițele etc. [Pron. -tri-er, pl. -re. / < fr. étrier]. Vezi definitia »
LÁSER, lasere, s. n. Dispozitiv pentru amplificarea sau generarea undelor electromagnetice din domeniul optic pe baza efectului de emisiune forțată a sistemelor atomice, care permite o concentrare de energie corespunzătoare unei temperaturi de zeci de mii de grade. – Din engl., fr. laser. Vezi definitia »
SPÍCHER s.m. 1. Crainic la o stație de radioemisiune. 2. (În Anglia) Președintele Camerei Comunelor. ♦ (În S.U.A.) Președintele Camerei Reprezentanților. [Scris și speaker, var. șpicher s.m. / < engl., fr. speaker]. Vezi definitia »
HIPER- Element de compunere însemnând „peste, excesiv de...”, folosit la formarea unor substantive și a unor adjective. – Din fr. hyper-, germ. hyper- (Hyper-). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z