Definita cuvantului jugendstil
JUGENDSTIL s. n. Curent artistic ilustrat în grafică, arta decorativă, arhitectură, pictură, apărut la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX în Germania și apoi în restul Europei, caracterizat prin importanța acordată esențializării formei și prin bogăția decorației cu motive vegetale. [Pr.: iúgăndstil] – Cuv. germ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jugendstil
SAXATÍL, -Ă, saxatili, -e, adj. (Despre plante și animale) Care crește sau trăiește în locuri pietroase. – Din fr. saxatile, lat. saxatilis. Vezi definitia »
PLAUZÍBIL, -Ă adj. Care pare adevărat, care se poate admite, crede; verosimil, admisibil. [Pron. pla-u-. / cf. fr. plausible, lat. plausibilis]. Vezi definitia »
NEDECAPOTÁBIL, -Ă adj. (despre autovehicule) cu capotă care nu se poate ridica. (< ne- + decapotabil) Vezi definitia »
PRACTICÁBIL, -Ă, practicabili, -e, adj. 1. Care poate fi pus în practică, care este realizabil; de care te poți folosi în mod concret. 2. Pe unde se poate umbla sau trece cu ușurință; accesibil. ♦ (Substantivat, n.) Element de decor constând dintr-un podium mobil, folosit pentru a realiza pe scenă impresia unei diferențe de nivel (un dâmb, un balcon etc.) și pe care se poate circula; platformă mobilă pe care șunt instalate luminile și camerele de luat vederi care înregistrează un spectacol, o scenă de film etc. – Din fr. praticable (după practică). Vezi definitia »
INCAPÁBIL, -Ă, incapabili, -e, adj. (Adesea substantivat) Care nu este capabil să facă ceva; p. ext. nepriceput. ♦ Lipsit de capacitatea legală de a se bucura de anumite drepturi. – Din fr. incapable. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z