Definita cuvantului kakemono
KAKEMÓNO s. n. Pictură japoneză executată în culori de apă sau în tuș de China, pe rulouri lungi de formă dreptunghiulară, de mătase, de pai de orez sau de hârtie, care se atârnă în lung pe pereți. – Din fr. kakémono.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kakemono
BASSANO (pe numele adevărat Da Ponte), familie de pictori venețieni din sec. 16-17, originară din Bassano. Cel mai important: Jacopo B. (c. 1517-1592), tratează temele sacre ca scene de gen. Folosește clarobscurul („Răstignirea”, „Cina cea de taină”). Fii săi, Francesco (1549-1592), Leandro (1557-1622), Gerolamo (1566-1621), au pictat într-o manieră asemănătoare. Vezi definitia »
GALVAN(O)- elem. „curent electric de conducție, depunere electrolitică”. (< fr. galvan/o/-, cf. Galvani) Vezi definitia »
ARÁHNO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „referitor la păianjen” sau la „pânză de păianjen”. [Var. arahn-. /< fr. arahn(o)-, cf. gr. arachne – păianjen]. Vezi definitia »
LIMIN(O)- elem. „prag, limită”. (< fr. limin/o/-, cf. lat. limen, -inis) Vezi definitia »
ARNO, fl. în Italia centrală; 248 km. Izv. din Apeninii Toscani-Emiliani și se varsă în M. Ligurică în aval de Pisa. Navigabil pe 106 km. Trece prin Florența și Pisa. Legat în cursul superior de Tibru printr-un canal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z