Definita cuvantului khmer
KHMER, -Ă, khmeri, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Cambodgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Cambodgiei sau populației ei, privitor la Cambodgia sau la populația ei. [Pr.: cmer] – Din fr. khmer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu khmer
ASSER, Tobias Michael Carel (1838-1913), jurist german. Prof. univ. la Amsterdam. Rol important în organizarea Curții Permanente de Justiție, la prima Conferință pentru pace de la Haga (1899). M. coresp. al Acad. Române (1903). Premiul Nobel pentru Pace (1911), împreună cu A. Fried. Vezi definitia »
CONDOTIÉR s.m. 1. Căpitan, comandant de mercenari în Italia în sec. XIV-XV în slujba principilor, a papilor sau a orașelor. 2. (Fig.) Om venal, gata a se pune în slujba oricărei cauze. [Pron. -ti-er. / < it. condottiere]. Vezi definitia »
PUER- v. pueri-. Vezi definitia »
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale; (despre artiști) care înfățișează animale în operele lor. [Pr.: -li-er] – Fr. animalier. Vezi definitia »
wéber s. m., pl. wéberi; simb. Wb Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z