Definita cuvantului kilojoule
KILOJOÚLE, kilojouli, s. m. (Fiz.) Unitate (derivată) de măsură pentru energie, egală cu o mie de jouli. [Pr.: -giúl și -júl.Abr.: kJ] – Din fr., engl. kilojoule.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kilojoule
păcănele s. f. pl. pocher electronic. Vezi definitia »
KILOJOÚLE s.m. Unitate de energie sau de lucru mecanic, egală cu 1000 de jouli. [Pron. -jul. / cf. fr. kilojoule]. Vezi definitia »
SINGLE s. n. (Muz.) Disc care conține câte o singură piesă pe fiecare față. ♦ (Adjectival) Disc single. [Pr.: singl] – Cuv. engl. Vezi definitia »
PUZZLE [PAZL] s. n. 1. joc de perspicacitate constând în reconstituirea unui întreg, a unei imagini din fragmente decupate. 2. (fig.) amestec de elemente eterogene. (< engl. puzzle) Vezi definitia »
BOURDELLE [burdél], Émile Antoine (1861-1929), sculptor și pictor francez. Concepție arhitectonică de organizare a volumelor și de încorporare a mișcării. Construcție severă, solidă, de o stilizare clasică („Monumentul generalului Alvear”, „Herakles încordîndu-și arcul”, „Portretul lui A. Simu” în Muzeul Național de Artă al României). Basoreliefuri și fresce la teatrul Champs Elysées din Paris. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z